KAPOSKERTESZ.hu - Kertépítés Kaposváron és környékén
Facebook
Google+
Youtube
Flickr
Blogger
díszkert kaposvár
E-mail: info@kaposkertesz.hu
Telefon: +3630/3048658
ÜDVÖZÖLJÜK honlapunkon!

Tisztelt látogató!

Vállalkozásunk egy évtizede alakult azzal a céllal, hogy megrendelőink számára személyre szabott, egyedi kertészeti megoldásokat kínáljunk kertjeik kialakításában, fenntartásában, valamint hasznos tanácsokkal lássuk el a legkülönbözőbb igényeik kielégítése céljából. Egyedi kérések esetén forduljon bizalommal Kaposvári kertészetünkhöz!

MEGTERVEZZÜK, MEGÉPÍTJÜK

GONDOZZUK ÉS MEGSZÉPÍTJÜK


tovább

TörténésekSzolgáltatások

Tevékenységünk során az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

Kerttervezés, árajánlat készítés, Kaposváron ingyenes felmérés.

Tereprendezés, burkolatok, támfalak, és lugasok építése.

Gyepszőnyeg, gyepszőnyegezés, füvesítés, talajcsere, gyepszellőztetés, gyepápolás, gyepregeneráció, díszgyepek felülvetése. Műtrágyaszórás, kézi és gépi földmunkák, laboratóriumi talajvizsgálat, fák ültetése, cserjék ültetése. Fák, cserjék, örökzöldek, valamint évelő növények ültetése. Traktoros talajművelés (szántás, rotálás), sövénytelepítés, sövény-nyírás, kertgondozás A-tól Z-ig, sziklakertek, évelőkertek építése, gondozása, felújítása. Automata öntözőrendszerek tervezése, komplett kivitelezése, kerti tavak, csobogók építése, gyakorlati szaktanácsadás, gyakorlott, képzett munkaerő.Minőségi munkavégzést szeretne? Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Fák metszése, faápolás, gyümölcsfák metszése, vegyszeres növényvédelmi munkák, vegyszeres gyomirtás, permetezés, sírkertek tervezése, gondozása, medencék és környezetük dekorációs munkái. Zöldhulladék, nyesedék elszállítás.

Műanyag kerti szegély, fa ágyásszegély szakszerű beépítése, gyepszintbe süllyesztve, vagy kiemelt ágyás kialakítása. Agroszövet, geotextília beépítése, dekorációs kéreg és fazúzalék kijuttatása, dísznövények házhozszállítása.

Komplett játszótér kivitelezés.

Áruházparkolók, éves, átalánydíjas karbantartása. Parkoló gondozás.

Rendszeres, szerződéses kertgondozás magánkertekben.

Forgalmazott termékeink:

műanyag kerti szegély, fa ágyásszegély, agroszövet, geotextília, dekorációs kéreg és natúr, vagy színes fazúzalékok, dísznövények.

Játszótéri elemek, egyéb kerti kiegészítők, kerti bútorok, Gardena termékek.Cégünk játszótéri elemek készítésével és kerti bútorok készítésével is foglalkozik! Kérjen árajánlatot elérhetőségeinken!

KERTTERVEZÉS Mielőtt nekiállna álmai kertjét megépíteni, a legjobb eredmény érdekében nagyon fontos egy részletes kertterv elkészítése. A kerttervezés során találkozik a megrendelő elképzelése, terve, álma a szakember (kertépítő, kertépítész) ötleteivel, tanácsaival. Törekednünk kell a ház és a meglévő növényzet (fák, cserjék, térburkolatok) harmóniájának elérésére. A kerttervezés minden esetben egy helyszíni felméréssel kezdődik.

Az alábbi tényezőket ismernünk kell már a kerttervezés előtt:

 • domborzati viszonyok (sík terület, lankás, dombos)
 • talaj szerkezetének, minőségének szemrevételezése
 • kertünk tájolását (árnyékos, félárnyékos, napos)
 • a meglévő növényzet, burkolatok, tereptárgyak stb. összeírása
 • a Megrendelő igényei, elképzelései

A kerttervezés során elengedhetetlen az építtetővel való többszöri találkozás, egyeztetés - tervezésekor szükséges ötletek papírra vetése. Ha elkészült a vázlatterv a kertről, a megrendelő megkapja a növénylistát az ültetendő növények kiültetési tervével.

Ne feledkezzünk meg a növények öntözéséről sem! Miután az elképzelések papíron vannak, beszélnünk kell az öntözésről is! Az automata öntözőrendszer fogja biztosítani növényeinek optimális vízigényét? Ebben is segítünk Önnek.

Mindezek után már csak az árajánlatot kell átnéznünk, hogy milyen műszaki tartalmat kapunk a pénzünkért. Sok esetben egy olcsóbb árajánlat hosszú távon nagyon sok plusz pénzünkbe kerülhet. Alaposan mérlegeljük, kivel építtetjük meg álmaink kertjét!Milyen előnyöket tudunk Önnek nyújtani?

Alapos és profi tervezői munka segítségével egy olyan kertet építünk Önnek, amire mindig is vágyott.

A szépség mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kertje fenntartható legyen, és ellássa azokat a funkciókat, amelyekre Önnek szüksége van.

Pontos és részletes árajánlatot tudunk készíteni a méretkimutatás és a növényjegyzék alapján, amit az építés során illetve a kert átvételekor számon lehet kérni.

A kivitelező felvonulása után azonnal kezdődhet a munka, mert van mihez tartani (tervrajz), nincs spontaneitás, ami később káros lehet.

A megrendelővel többször egyeztetett anyag az ő elképzeléseit tartalmazza a tervező szakértelmével párosítva.

Jó kertterv esetén nem fordulhat elő az a hiba, hogy később a növények túlságosan beárnyékolják a helyiségeket vagy kiterebélyesedett ágrendszerükkel akadályozzák a közlekedést.Miért minket válasszon?

Sokféle ügyfélnek (magánszemélyek, családi gazdaságok, cégek, áruházak, önkormányzatok) segítettünk már megvalósítani álmai kertjét, parkját.

Ezért tudjuk, melyik kerttervezési és kertépítési technikákat kell vagy nem szabad használni egy adott projekthez a siker érdekében.

A kert befejezése után sem hagyjuk magára. Kertgondozási programunk keretében segítünk kertjének rendjét és tisztaságát megőrizni, hogy Önnek ne kelljen ezzel törődnie, ha nem akar, vagy nem tud.

KERTÉPÍTÉS

Cégünk díszkertek teljes körű kivitelezésével és fenntartásával foglalkozunk. A kertépítés során egy egységes rendszerként kell kezelnünk a területet. A terep-adottságok, a mikroklíma, a lágyszárú növények, cserjék, fák, az öntözőrendszer és a pázsit, mind szinergikus kapcsolatban állnak egymással. Ha tetszetős és egyben jól működő ökoszisztémát szeretnénk kialakítani a környezetünkben, ismernünk kell a felhasznált ásványok, növények igényeit, gépek tulajdonságait, funkcionális, ill. dekorációs kiegészítők egymásra gyakorolt hatásait, valamint a szakszerű felhasználásuk módját. Ha ezeket helyesen alkalmazva, kellő körültekintéssel járunk el, hosszú távon is szemet gyönyörködtető, harmonikus növénytársulást, oxigén-termelő, zaj - és por - szűrő díszkertet, alkothatunk, melyben a pihenésnek és a vendégek fogadásának is méltó terepet biztosíthatunk.Csodaszép kertet szeretne? Akkor Ön a legjobb helyen jár! Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Kertépítés lépésekben:

Megkeresés-árajánlat-szerződés:

Megkeresésüket követően egy közösen előre egyeztetett időpontban kollégáink a helyszínre érkeznek és felmérik az Ön igényeit, hogy személyre szabott, pontos és átlátható árajánlatot adhassunk.

Az árajánlat elfogadása után a megbeszélt elképzelések és javaslatok alapján elkészítjük Önnek a tervet, amit együtt átnézünk. A döntés után szerződés tervezetet küldünk e-mailben és ennek kitöltése, illetve aláírása után megkezdjük a munkák előkészületeit a következők szerint.

A terület megtisztítása:

Ahol a felszín elhanyagolt gyepes terület, vagy olyan növények vannak, amiket cserélni vagy kivágni szeretne, akkor első lépésben eltávolítjuk a felesleget, mentesítjük a területet az akadályoktól. Az eltávolított, felesleges földmennyiséget kertje más részeiben felhasználjuk, végső esetben konténerrel elszállíttatjuk, az esetleges építési hulladékkal együtt.

Tereprendezés:

A nagyobb földmozgatások, terület kialakítások az a tereprendezés első lépcsőfoka, mely kézi és gépi erővel is történhet. Amennyiben a terület, vagy a talaj megkívánja, termőföldet, talajszerkezet javító, vízgazdálkodást segítő anyagokat hozunk és bekeverjük, elterítjük. Térkő vagy kerti tó készítése során a kinyert földmennyiséget - amennyiben alkalmas további felhasználásra, akkor felhasználjuk a területen a költséghatékony megoldás érdekében.

Kerti építmények, rendszerek kivitelezése:

Amennyiben igényt tartanak kerti építményekre, a kertépítés következő szakaszában elkészítjük a tervben szereplő kiegészítőket. Ide sorolható például: támfal, rézsű, sziklakert, lépcső, térburkolat, kerti szegély, tűzrakó, víz architektúra, kiemelt virágágyások, játszótéri elemek, pergolák, futtatórácsok, stb.

Növényágyások elkészítése:

A kerti építmények elkészítése után a kertépítés a beszerzett növények telepítésével folytatódik, melyet a legjobb minőségben és ár-érték arányban szállítunk. A szükséges ásások és az ültető gödrök elkészítése után a gödröt szerves trágyával feltöltjük. Azoknál a növényeknél, amelyek igénylik a talajjavítást vagy cserét, szerves trágyát, folyami homokot, tőzeget, műtrágyákat adagolunk az ültető gödörbe. Az ültetés befejeztével tányért készítünk, a csapadék/öntözővíz befogadására, megtartására, valamint a gyom és egyéb víz ill. tápanyag-konkurensek kiszűrése céljából. Parkfák, sorfák esetén a fák mellé, vagy köré karókat telepítünk, melyek megfelelően rögzítve a telepítést követően nagy lombú fáknál a szél elleni védelmet biztosítanak, később pedig, idősebb fáknál is (leginkább parkolókban) a fák mechanikai védelmét látják el. Öntözőrendszer telepítése esetén ekkor következik a szórófejek, csepegtetőcsövek kiépítése - telepítése, amely igény szerint automatika segítségével, vagy manuális vezérléssel öntöz.

Füvesítés - gyepszőnyeg:

A kertépítés utolsó fázisa a füvesítés, amit fűmagvetéssel, vagy gyepszőnyegezéssel is megoldhatunk. Ehhez fontos ismernünk mindkét technológia előnyeit, hátrányait és kivitelezésük optimális idejét is, az Ön igényeihez igazítva.

A fenti kérdés eldöntéséhez tekintsük át partnerünkkel, az Eurogreen Tiszafa Kft.-vel közösen vallott elveinket, főbb gyepszőnyeg felhasználási területeket, valamint hasonlítsuk össze a gyepszőnyegezést a füvesítéssel.
Ne feledkezzünk meg arról hogy a gyepszőnyeg előállítás is füvesítéssel indul. A füvesítés után a gyepiskola mintegy 14 hónapig biológiai optimumon tartva neveli a gyepet, mire az eléri a beépíthető állapotot és felszedésre kerül.

Gyepszőnyeg felhasználási területek:

A gyepszőnyeg minden zöldfelület létesítésénél felhasználható ahol szükség van ezen értéknövelt termék előnyeire. Nagyobb beruházási igényért cserébe magasabb hozzáadott értéket képvisel a füvesítéssel szemben.
Főbb felhasználási területei a következők:

 • Rézsűk és egyéb eróziónak kitett, frissen humuszolt felületek
 • Sportgyepek
 • Igényes, intenzív díszgyepek, parkok, családi és társasházak, nyaralók kertjei
 • Lakóparkok, lakótelepek, játszóterek zöldfelületei
 • Bevásárlóközpontok, irodaházak, ipari létesítmények zöldfelületei
 • Minden olyan helyen, ahol a létesítést követően egyrészt a minőség, másrészt a gyors használatbavétel igényként jelentkezik

Általánosságban a helyi termőhelyi viszonyok, a létesítendő terület nagysága, a minőséggel szemben támasztott követelmények, a költségvetés nagysága valamint az időbeli tényezők határozzák meg, hogy füvesítünk vagy gyepszőnyeg fektetése mellett döntünk.

Hogy kiválaszthassuk adott felületnek megfelelő füvesítési eljárást, hasonlítsuk össze a fűmagvetést a gyepszőnyegfektetéssel:Figyelembe veendő tényező

Füvesítés

Gyepszőnyegezés

Kockázat

Magas
Minőségét a következő
tényezők befolyásolhatják károsan: erózió, szélkár, zivatar, madárkár, gyomosodás, optimálistól eltérő vetési időpont, stb.

Alacsony

Létesítési idő

Tavasz-jó
Ősz-legjobb
Tél és nyár-biológiailag kedvezőtlen, következménye
hiányos, foltos kelés

Egész évben, még fagyos
körülmények között is, bármikor, amikor gyepszőnyeg rendelkezésre áll

Talaj-előkészítés

Tápanyaggal feltöltött, megművelt, apró morzsás, szintezett, enyhén tömörített, gyom és idegen anyag mentes, simított felület

Vetőmag minősége

Kereskedelemben kapható magok eltérő minőségűek
nagy a bizonytalanság a
csírázási erély, tisztaság tekintetében

Általános a magasabb minőségi
követelményeknek megfelelő nemesített fajtákból álló, eltérő felhasználási igényű, nagy biológiai igényeket kielégítő keverékek alkalmazása,

Gyepborítás egyenletessége

Taposási károk, erózió, eltérő csírázás körülmények következtében egyenetlen lehet

Teljesen egyenletes

Gyomosodás

Nagyon jelentős problémát okozhat több hónapon keresztül
Kezdetben szakember által végzett vegyszeres kezelés válhat szükségessé a gyominvázió visszaszorítására

Minimális, kezelhető

Vízigény

Magas vízigény
A vetést az első négy héten állandóan nedvesen kell tartani a megfelelő arányú csírázás érdekében, a csupasz talaj hamar kiszárad

Víztakarékos
Fektetés után alapos öntözés az első 2 hétben, utána mérsékelt vízigény, beárnyékolja a talajt, nem szárad ki olyan gyorsan

Talajerózió, vízelfolyás

Esők elmoshatják nemcsak a fűmagot, hanem a talajt és tápanyagokat is

Heves záporok megkötése eróziós
károk és elmosódások nélkül

Látvány

Egyenetlen, nyitott helyekkel

Azonnal vonzó látvány

Használhatóság

Az első 4 hónapban intenzív gondozást ugyanakkor nagyon mérsékelt használatot tesz lehetővé

Legyökeresedésig, lerakás után két hétig kis forgalom, utána igénybe vehető

Létesítési költség

Alacsony

Magas

Ár érték arány

Az alacsonyabb létesítést követően magasabb színvonalú karbantartást igényel ami gyakorlatban
magasabb élőmunkát, vízszámlát, trágyázási és vegyszerköltséget jelent s mindez egy kezdetben kevésbé használható és egyenletes, vizuálisan nem olyan vonzó képpel párosul

A magasabb létesítési költségeket az azonnali minőség és a továbbiakban jelentkező megtakarítások / víz, gyomirtó, trágya, élőmunka / ellensúlyozzák

Miután egy rövid pillantást vetünk gyepünkre, és egyértelmű számunkra, hogy ez nem is annyira szép zöld gyep, akkor gyepünk intenzív kezelést igényel.

Gyepünk gyomos, mohás, sok barna elhalt foltok jelentek meg és a színe minden, csak nem egy friss, zöld fű.

Csak egy pár intézkedés és egy csodálatos, sűrű, zöld gyepet kapunk rövid időn belül.

Profi tippeket adunk gyepfenntartáshoz, hogy újra gyönyörű gyepünk legyen.

Profi tippek:

GYEPFENNTARTÁS  tavasszalGyepfenntartás, ahogy a profik csinálják:

Intenzív kezelés

1. tipp

Gyeptrágyák biztosítják gyepünknek a kiegyensúlyozott tápanyag ellátást, mely szükséges a megfelelő növekedéshez. Trágyázzunk lassú lebomlású Olympia Plus P56 vagy Rasen Plus gyeptrágyával. Olyan helyeken ahol nem megfelelően erős gyökérzet tapasztalunk P hangsúlyos Basic Start gyeptrágyázás javasolt, ami jobb gyökérnövekedést biztosít. Trágyázást nyírást követően végezzük. A kijuttatott gyeptrágya a tápanyagokat 8-10-12 hét alatt szabályozottan adagolja gyepünknek.

2. tipp

Fűnyírást mindig éles pengékkel végezzük. Tavasszal az első nyírás előtt éleztessük meg a fűnyíró pengéit, majd ellenőrizzük rendszeresen, ha szükséges ismételjük. A nyesedéket mindig gyűjtsük össze. Vágási magasság min. 3,5 cm és nem több mint 5 cm. Árnyékban 4,5 cm ideális. Rendszeresen nyírjuk gyepünket, ne engedjük nagyra nőni.

3. tipp

Gyepszellőztetést vetés, gyepszőnyegezés után 1 év elteltével végezzünk, mikor gyepünk megfelelően fejlett. Addig lombseprűvel, gereblyézéssel távolítsuk el az elhalt részeket ill. lerakódott nyesedéket. Gyepszellőztetéssel eltávolítjuk a lerakódott gyepnemezt, filcréteget így a gyökerek oxigén, víz és tápanyag ellátottsága nagymértékben javul.

4. tipp

Gyepünkben a tenyerünknél nagyobb hiányosságokat felülvetéssel javíthatjuk ki, melyet április végén, május elején célszerű elvégezni.  A kisebb réseket a gyep rendszeres gyeptrágyázás mellett benövi. Felülvetésre alkalmas Gala ill. Rasana Sport keverékek. A magokat 1-2 cm folyami homokkal vagy rostált földdel takarjuk. A felülvetést javasolt P hangsúlyos gyeptrágyázással kombinálni.

5. tipp

Gyepünkben barna, elhalt foltok jelentek meg tavasszal? A hópenész gyakran előforduló gombás betegség. Általában ez a gombás betegség nem olyan agresszív, hogy a gyökereket is elpusztítsa.

Gyengébb fertőzés esetén, általában nem hal el a fű, de kezelés nélkül hosszan „lábadozik"és addig a gyep kifejezetten csúnya képet mutat. Felülvetés általában nem szükséges. A gyeptrágyázás segíti a regenerálódást. Távolítsuk el mielőbb az elhalt részeket gereblyézéssel, ezzel megakadályozva a fertőzés terjedését. Gereblyét, fűnyírót tisztítsuk meg!

Gyepszőnyegezés előnyei:

 • teljesen gyommentes
 • nincs vetési rizikó, azonnal zöldfelület
 • egyszerű leteríthetőség
 • gyors növekedés, rendkívüli sűrűsödés

Bővebb információ: www.eurogreen.hu

Kertépítés záró lépései:

A kertépítési munka befejezésével kertjében rendezett, feltakarított terepet hagyunk magunk után. Amennyiben a kertfenntartást később Ön szeretné elvégezni, úgy ellátjuk tanácsokkal, ha választása azonban miránk esne a további kertfenntartás kapcsán, úgy megbízható, gyors, precíz, egyszóval profi ápolói leszünk kertjének, ezzel is meghálálva bizalmát.

Elszámolás:

Miután úgy érzi, hogy a megállapodásunknak eleget tettünk, következik a teljes elszámolás. Az elszámolás nagyobb kertek esetén, általában részletekben történik, ami a kertépítés közben, mérföldkövenként 2-3 résszámlát jelent, kisebb költségvetésű kertekben a munka hiánytalan elvégzése után válik esedékessé a készpénzes fizetés.Kertfentartás

Egy gyönyörűen kivitelezett kertet nem csak megtervezni és megépíteni kell, hanem gondosan ápolni is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a kertfenntartás szakszerűen legyen kivitelezve. Sokan szeretnek saját maguk tenni-venni a kertjükben, szépítik és ápolják a legjobb tudásuk szerint. Ez azonban nem egyszerű feladat, hiszen a kertfenntartás szakértelmet is igényel, hiszen ahány kert annyiféle.

A kertépítés során számos növényfaj otthonává válik a kert, amelyek csak akkor lesznek igazán szépek, ha szakszerűen ápolják is őket. Cégünk a kertfenntartáshoz is hathatós segítséget nyújt, hiszen a mi munkánk nem ér véget a kerttervezésnél és a kertépítésnél, hanem részletes utasítás készletet is biztosítunk Önnek ahhoz, hogy kertje az év minden szakában szép és mutatós maradhasson. A kertjében található növényfajokat bemutatjuk Önnek és javaslatot teszünk a szakszerű ápolásukra, hiszen ahány növényfaj, annyiféle jellemzővel bír, így a növényápolás mindig akkor történhet, amikor éppen szükség van rá.

Ha valaki nem kellő tájékozódás után vág bele a kert megépítésének, előfordulhat, hogy ugyan szép lesz, de annyi munka lesz vele, hogy a tulajdonosa nem tudja élvezni. Végeredmény: a kertfenntartás nem kikapcsolódás, hanem nyűg.

Mielőtt belefogunk, érdemes tehát szakember véleményét kikérni, vagy kerttervezést, kertépítést igénybe venni, hiszen ilyenkor a kezdetben ráfordított összeg később busásan megtérül. Mivel a mai világban legtöbb embernek kevés az ideje, elmondhatjuk, hogy az a kertfenntartó, aki időt, vagy pénzt spórol nekünk, azt érdemes megfizetni.Teljes körű kert - és parkgondozás

A legkisebb magánkertek mellett több hektáros parkok, céges zöldterületek és sírkertek gondozását is vállaljuk rendszeres és alkalmi munkaként. Cégünk kertgondozásokra specializálódott csapata sokévnyi tapasztalattal bír, így Ön biztos lehet benne, munkánk minőségében nem fog csalódni. Munkánkra garanciát vállalunk! Garantáljuk, hogy minden héten ugyanaz a csapat gondozza kertjét!

Bízza hozzáértő szakemberekre kertje gondozását! Nálunk nem csak a fűnyírásból áll a kertész munkája! Minden fenntartási alkalom részét képezi a növényápolás, szegélyezés, növényvédelem, gyomlálás, járófelületek seprése, zöldhulladék elszállítása és a további egyéni Ügyfél igények. Évente számos alkalommal elvégezzük a sövények nyírását, fák, cserjék metszését, így mindig tökéletes formában lesznek növényei. Mi minden apró részletre figyelünk, hogy az összhatás tökéletes legyen. Professzionális szerszámpark, termékek - kerti kiegészítők, és sokévnyi tapasztalat biztosítja megrendelőink elégedettségét.

Cégünk az alábbi kertfenntartási tevékenységeket végzi szezonnak megfelelően:

 • Pázsit fenntartási munkák: - gyep rendszeres nyírása, talajszellőztetés, hengerezés, gyomirtás, tápanyag-utánpótlás, növényvédelem
 • Sorfák, parkfák gondozása: metszés, sebkezelés, fakivágás, tápanyag-utánpótlás, öntözés, növényvédelem, talajművelés
 • Díszcserjék, sövények: metszés, sövénynyírás, tápanyag-utánpótlás, öntözés, növényvédelem, talajművelés
 • A sziklakerti évelők, pozsgás növényeinek, vagy a kert egyéb dísznövényeinek gondozása, rendszeres gyomlálása, ápolása
 • Fenyők ill. más örökzöld fák és cserjék metszése, tápanyag-utánpótlása, talajművelése, öntözése
 • Rózsák: metszés, öntözés, ültetés, pótlás, tápanyag- utánpótlás, téli takarás
 • Kúszónövények: metszés, tápanyag-utánpótlás, öntözés, talajművelés
 • Utak és térburkolatok karbantartása
 • Parkrendezési tárgyak karbantartása
 • Vízfelületek üzemeltetése, környezetének karbantartása
 • Parkosított területek öntözőhálózatainak építésével, üzemeltetésével, karbantartásával egyaránt foglalkozunkA füvesítés fontossága az őszi időszakban!

A legtöbb ember azt gondolná, hogy a kertészkedés legfőbb időszaka tavaszra és nyárra korlátozódik. Pedig számtalan olyan művelet van, melyet az őszi időszakban szükséges elvégezni.

Az ősz a felkészülés ideje, ekkor vértezzük fel növényeinket az előttük álló nehézségekkel szemben. A fákat megmetsszük, a hideget nem tűrő virágokat télikertbe menekítjük, permetezünk, és bizony számtalan növényt ekkor vetünk el! A füvesítés időszaka is ekkor érkezik el.

És hogy miért fontos éppen ősszel elvégezni a füvesítést? Pontosan azért, amit a télben a legkevésbé szeretünk, a fagy miatt! Ugyanis a megfagyott talaj nem megöli a növényeket, hanem tartósítja azokat!

Ezáltal, mikor beköszönt újra a jó idő, az ősszel elvégzett füvesítés „gyümölcse” is beérik. Sokkal ellenállóbb, szebb és dúsabb gyep lesz kertjében, mint az gondolta volna! Ha Ön is egészséges és káprázatos gyepről álmodozik, keressen minket bizalommal, és válassza füvesítés szolgáltatásunkat, szakembereink készséggel segítenek!Füvesítésre fel az ősz beköszöntével!

Manapság sokkal elterjedtebb módszerként terjedt el a tavaszi füvesítés, azonban ennek nem sok előnye van az őszi füvesítéssel szemben. Azért válhatott népszerűbbé a tavasszal való füvesítés, mert az emberek többsége örül a jó időnek és annak, hogy vége van a télnek, ezért igyekszik minél többet tenni a kertje szépítése érdekében. Hirtelen felbuzdulásból döntünk sokszor tavaszi füvesítés mellett, pedig ekkor valószínű nem fogunk elérni olyan eredmény, mint akár ősszel.

A tavasz beköszöntével nem feltétlen jelenti azt, hogy a talaj is készen áll a fűmag vetésére. Sőt a hideg talaj hátráltatja a munkálatokat és a megfelelő eredményt. Az őszi fűvetés során a talaj megfelelő lesz a fűmagok elültetésére és a gyomtalanítás is egyszerűbb műveleté válik ilyenkor. Ez annak is köszönhető, hogy a tél közeledtével kifagy a maggal együtt kikelő gyomok nagy része. A nemkívánatos élősködők, bogarak pedig a talaj felszínén találhatóak meg az ősz környékén, így könnyen írthatóvá válnak különféle vegyszerekkel.

Vegye igénybe szolgáltatásainkat és füvesítse kertjét a mi segítségünkkel, szakszerűen és időben! Keressen fel minket elérhetőségeink egyikén!Sziklakert típusok

sziklakert Sokan szeretnének sziklakertet, mellyel feldobhatják kertjüket, de nem tudják, pontosan hogyan is kezdjenek hozzá a megvalósításhoz. Első lépésként a legjobb, ha kiválasztjuk a területnek és igényeinknek megfelelő sziklakert típust. A három legismertebb a következő:

 • Mini sziklakert: Ha valakinek nem áll rendelkezésére elegendő hely, egy nagyobb cserépben, vagy virágládában is berendezhet magának egy kis sziklakertet. Nagyon kell figyelnünk arra, hogy a lehető legnaposabb helyre tegyük, hiszen a sziklakert növényei árnyékban csak szenvednének.
 • Mértani sziklakert: Az ilyen sziklakertek esetében szabályos és természetes alakú köveket is használhatunk. Lényege, hogy szabályos vonalakból, mértani alakzatokból álljon össze, így kiadva az összképet.
 • Természetes sziklakert: Ideális lejtős és sík területen is, de eltérő szinteken is nagyszerűen mutat. A sziklákat valamennyire érdemes besüllyeszteni a talajba, így kaphatunk természetes megjelenést. Sokan dekorálják rusztikus hatású cserepekkel, vagy szegélyezik apró kövekkel, mozaikkal kirakott kerti ösvényekkel.

Ha szakértőket keres Kaposváron és környékén, forduljon hozzánk bizalommal, kialakítjuk a sziklakertet az Ön kívánságai szerint!Gyepszőnyegfektetés lépésekben

gyepszőnyegezés Miként zajlik a gyepszőnyeg telepítése? Az alábbiakban röviden bemutatjuk, milyen lépésekből áll:

 • Talajminta vizsgálat és terület felmérés: A talaj minőségének felmérése elengedhetetlen, hiszen így tudjuk, milyen tápanyagot kell pótolnunk a talajban. Ezen felül természetesen tisztában kell lennünk azzal, mekkora felületen szeretnénk füvet telepíteni.
 • Gyomirtás és a tönkrement gyep eltávolítása.
 • Talaj fellazítása és a szennyeződések eltávolítása.
 • Talajminőség feljavítása: tőzeg, komposzt, szerves trágya hozzáadásával javíthatunk a talajminőségen.
 • Újabb gereblyézés és talajlazítás.
 • Gyepszőnyeg leterítése: Lehetőleg a szállítást követően azonnal ki kell teríteni. Leterítés után fontos, hogy a gyepszőnyeg csíkokat lehengergessük, ugyanis mindenhol érintkeznie kell a talajjal. Mindezt követően a gyepszőnyeg csíkokat néhány faszeggel rögzíteni kell.
 • Rendszeres öntözés: Terítés után fél órával öntözni kell, utána pedig rendszeresen, hogy az altalaj mindig nedves maradjon.

A fent említett folyamat szinte kizárólag akkor lehet sikeres, ha szakember tanácsát és segítségét kérjük. Jól képzett és tapasztalt csapatunk elvégzi a munkát, Önnek csak élveznie kell a friss gyepet kertjében! Keressen bennünket bizalommal gyepszőnyegezéssel kapcsolatban!Itt a tavasz: korai teendőink a kertben

kertgondozás A március a tavasz első hónapja, így amennyiben megszűnik a hótakaró, elkezdhetjük kertünk állapotának felmérését, megtehetjük az első lépéseket, melyek segítenek kertünknek a regenerálódásban. Kevesen tudják, de mielőtt belefognánk a fűnyírásba, permetezésbe, kert-dekorálásba, kertgondozásba, előtte még elő kell készítenünk a terepet az érdemi kertészkedéshez! Hogy hogyan kaphatunk végeredményül egészséges, zöldellő és virágzó kertet?

Néhány pontban leírjuk, mit érdemes megtennünk, mielőtt belevágunk a valódi kertészkedésbe:

 • A kert alapos kitakarítása az első feladatunk: szedjük össze a szemetet és a természetes hulladékot (levelek, ágak).
 • Az előrelátó kertész már ősszel felássa a kertet, így a rögök a tél folyamán a fagy miatt szétomlottak, így az év kezdetekor el kell gereblyéznünk a felületet. Ez a kötött talajokra vonatkozik, és amennyiben a felásás elmaradt, úgy azt mielőbb pótolni kell. Lazább talajok esetében a folyamatot elegendő elvégeznünk tavasszal is.
 • Következő lépésünk a fagyási károk felmérése, a rügyek állapotának vizsgálata. Ha egyes hajtások színe elváltozott, még nem lehet nagy a baj, azonban ha tekintélyesebb kiterjedésű a színeződés, sajnos nagy termésre nem számíthatunk.
 • Amennyiben az időjárás megfelelő, nekiláthatunk terveink megvalósításához.

Ahogy hosszabbodnak a nappalok, és emelkedik a hőmérséklet, úgy a kertben is egyre több lesz a feladat. Amennyiben elfoglalt, vagy csak szeretné, ha igazán profik foglalkoznának kertjével, a legjobb helyen jár! Képzett szakembereink állnak rendelkezésére, ha kertgondozásról, kertrendezésről, metszési munkákról, van szó! Keressen bennünket Kaposváron!Legyen olyan, amilyennek megálmodta!

kertgondozás Kerttulajdonosnak lenni egyet jelent a tavasszal zöldellő pázsittal, virágzó lombokkal, friss hajtásokkal, illatos virágokkal. Ez azonban együtt jár a kertgondozás felelősségével is, ami viszont gyomlálással, fárasztó kertészkedéssel, plusz idő- és energia befektetéssel jár.

Nem mindenkinek van arra ideje, hogy rendszeresen gondozza kertjét, vagy egyszerűen csak nem ezzel szeretné eltölteni a szabadidejét. Van egy jó hírünk: nem is kell! Elég, ha egyszerűen felveszi velünk a kapcsolatot, és ránk bízza a kert körüli munkákat. Nem csak arról gondoskodunk, hogy el legyen gereblyézve az avar, meg legyen nyírva a sövény, vagy fel legyen ásva a kert, hanem segítséget nyújtunk a kerttervezésben is.

Valósítsa meg álmait és pihenje ki a hét fáradalmait olyan környezetben, melyről mindig is álmodott! Segítünk a dísznövények kiválasztásában, telepítünk sziklakertet, de még a lugas kialakítását is ránk bízhatja! Vegye fel a kapcsolatot kaposvári kertészetünk szakembereivel, és bízza ránk a kertjét!Otthonos kert? Miért ne!

kert-dekoráció Az alapvető különbségek miatt hajlamosak vagyunk a külső tereket másként kezelni, mint a benti helyiségeket, azonban fontos ráébrednünk, hogy a kert is otthonunk egyik fontos része, és mint ilyen, hasonlóan gondos törődést igényel a dekorálás tekintetében.

A kertet, csakúgy, mint a szobákat, funkció szerint osztjuk részekre, igényeinknek megfelelően. Otthonunk belső tereinek kialakításakor azonban az esztétikai szempontokat is szem előtt tartjuk. Miért ne fordíthatnánk figyelmet a kert-dekorációra is?

A kert-dekoráció nem a kerti törpe és flamingó szobrokban merül ki, bár bizonyos környezetben ez is hatásos lehet, ám zöld környezetünk dekorálása a hétköznapi életben egészen mást jelent. Igazán esztétikussá varázsolhatjuk kertünket olyan elemekkel, melyek természetességet kölcsönöznek, így például dekorációs kéreggel, de választhatunk különféle dekorációs kiegészítők közül is, a lényeg, hogy harmónia uralkodjon.

Válassza Ön is a kert-dekoráció lehetőségét, fejezze ki ízlését és egyéniségét zöld környezetében is! Tegye otthonossá és látványossá kertjét, melyhez kérje bátran szakembereink segítségét!Nyári teendők a kertben

kertgondozás A kert azon különleges dolgok egyike, melyek képesek örömet szerezni és szépséget csempészni a mindennapokba. Egy kis zöldellő oázis a béke szigete, ahol lehet hűsölni, pihenni vagy csak gyönyörködni a természetben. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, folyamatos ápolásra van szüksége növényeinknek, tavasszal és nyáron főleg.

A kertgondozás fortélyai: Nyáron a kertben lévő növényeknek és a gyepnek is megnő a vízigénye, így figyelni kell a gondos és rendszeres öntözésre. Nemcsak a mennyiség, de az időzítés is fontos, így a locsolást az esti órákra tervezzük. A gyomlálás már nem igényel ennyi figyelmet, hiszen a tavasszal elvégzett munkát már csak igazítgatni kell. A gyep nyírásának gyakoriságát csökkenteni kell, mert a túl rövid gyep könnyen kiszáradhat, ám nyírni sem szabad elfelejtenünk. Meg kell találnunk az arany középutat. A kertgondozás fontos részei közé tartozik még a tápoldatozás, hiszen ebből növényeink magukhoz tudják venni a még hiányzó tápanyagokat.

Sajnos előfordulhat, hogy a kertgondozás a munka és a mindennapi élet mellett háttérbe szorul. Ilyenkor egyszerűen csak bízza ránk a kertgondozás feladatát, Ön pedig csak élvezze kertje szépségét!Hogyan építsünk sziklakertet?

sziklakert Ilyenkor nyáron sokat tartózkodunk a kertben, friss levegőn. Remek érzés ilyenkor egy gondosan megtervezett és esztétikusan kialakított sziklakertben gyönyörködni. De a sziklakert építés nem egyszerű! Lássuk, mennyi minden szükséges hozzá.

Laza talaj kell, mely jól vezeti a vizet. Ha kötött a talajunk, és agyagos, sok vesződségünkbe kerülhet, míg elkészítjük a vízelvezető réteget. Arra is figyelnünk kell, hogy lejtős területre tegyük a sziklakertet, sőt, az sem mindegy, hogy északi vagy déli a tájolás: a déli általában jobb, ugyanis előnyösebb, ha a sziklakert ágya délkelettel és északkal néz szembe, az árnyék miatt.

Ha mindez nem lenne elég, még a fagyzugos, szeles, huzatos helyeket is kerülnünk kell. És még nem is említettük, hogy gondosan kell kiválasztani a kőzeteket, köveket. Gondosan kell kigyomlálni a területet, és elkészíteni a vízelvezető réteget. Hosszadalmas és körültekintő munkának tűnik! Pedig még nem is említettük a beépítésre szánt növényeket.

Bízza sziklakertjét profikra, bízza sziklakertjét ránk! Sziklakert Somogy az Ön igényei szerint!Legyen játszótér saját kertjében!

sziklakert Gyermeke imád játszótérre járni, de a közelben lévő parkok piszkosak, és a játékok sincsenek rendesen karban tartva? Nem érzi biztonságosnak a környéket, ám azt sem szeretné, ha csemetéje nem tudna a szabadban játszani a barátaival?

Ha Ön is ilyen akadályokkal szembesült, biztos lehet benne, hogy nálunk megtalálja, amit keres! Mi vállaljuk játszóterek építését Kaposváron és környékén! Lepje meg gyermekét egy játszószigettel, ahol kedvére játszhat a biztonságos kerten belül!

Játszótereinket a lehető legjobb anyagból készítjük el Kaposváron. A szerkezetet úgy alakítjuk ki, hogy az biztonságos legyen, és az időjárás viszontagságai ellen is védelmet nyújtson. Az ügyféllel való konzultáció után megtervezzük, elkészítjük, és a helyszínen összeszereljük a játszóteret, hogy a megrendelőnek ezzel se kelljen foglalkoznia.

Ha szeretné Ön is, hogy csemetéje egy teljesen egyedi játszótéren játszhasson barátaival, keressen minket elérhetőségeinken! A szomszédok garantáltan irigykedni fognak majd!Kertgondozás profikkal!

kertgondozás Biztosan minden kertes házzal rendelkező ember szeretne egy szép kertet, melyet magáénak tudhat, ám hiába a gondos tervezés, a kert nem csak az előkészítési időkben von el sok időt, hanem miután kész lett, akkor is, hiszen folyamatos gondozást igényel.

Természetesen előfordul, hogy a rohanó mindennapokban, és akár még hétvégén se jut elég ideje az embernek a különböző feladatok ellátására - ilyen kertgondozás is, például a cserjék, fák metszése, amely azért fontos, hogy fáinkat, cserjéinket formázzuk, ifjítsuk, vagy ritkítsuk, és eltávolítsuk az elhalt részeket.

A pázsitgondozás, fűnyírás is ide tartozik, ami magába foglalja a gyomlálást is, hiszen biztosítani kell a gyep egészségéért a folyamatosa tápanyag utánpótlást is.

A káros gyomokat, növényeket, mint például a parlagfüvet is, folyamatos figyelemmel kell kísérnünk, és ha esetleg rendelkezünk kerti tóval, akkor azt is folyamatosan tisztítanunk kell.

Vegye igénybe kertgondozás szolgáltatásainkat! Több éves tapasztalattal rendelkezünk a kertépítés, a kerttervezés és a kertgondozás területein is. Velünk garantáltan gondozott kertje lesz!Kerti feladatok minden évszakban

kertgondozás Sokszor még azoknak is nehezére eshet, hogy a számos kerti teendőt ellássák, akik egész életükben kertes házban éltek, hiszen rengeteg dolog közbejöhet, legyen az egy új munka vagy egy gyermek születése. Azok számára pedig, akik friss kerttulajdonosok, kifejezetten nehéz lehet olykor, hogy belerázódjanak a kertgondozásba.

Ha Önnek is problémája adódott, akkor forduljon bátran hozzánk!

Tavasszal és ősszel mindig szükség van komolyabb kertgondozásra, melyet cégünk szakemberei magánkertekben is elvégeznek. Nyári időszakban a fűnyírás, a sövényvágás és a pázsittelepítés bír elsődleges prioritással, hogy igazán szép kerttel büszkélkedhessen. Esetleg díszkertet szeretne? Akkor különösen fontos a szakértők segítsége, hiszen nem mindegy, hogy melyik növény hova kerül, mennyi fényt és vizet kap.

Ha szakszerű kertgondozásra és további hasznos tanácsokra van szüksége, keressen minket, és mi levesszük az Ön válláról a terheket!

Kaposvári kertészeti cégünk széleskörű szolgáltatásokat biztosít Önnek, hogy a kert valódi örömforrás lehessen!Zöld park, gondozott kert az áruházak körül is!

kertgondozás Szeretné, ha vásárlói nem csupán azért járnának az áruházába, mert szükségük van valamire, és az Öné a legközelebbi üzletház, hanem azért is, mert jól érzik ott magukat?

Ennek a komfortérzetnek a kialakításához és a fenntartásához több dolog megléte együttesen járul hozzá: a profi és udvarias kiszolgálás, a tiszta és rendezett környezet, a kellemes miliő, az áruház parkjának gondozása.

Ennek megteremtésében mi is tudunk segíteni Önnek! Keressen fel minket bizalommal, és vegye igénybe nívós szolgáltatásainkat, annak érdekében, hogy az Ön áruháza is vonzó, rendezett és megkapó hely legyen a vásárlók szemében.

Mi az, amit nyújtani tudunk Önnek? Igénybe vehet gyeprendezést, parkoló takarítást, de tereprendezést, gyepápolást vagy akár kert dekorációt is örömmel vállalunk. A mi közreműködésünkkel az áruház környezete is rendezett, esztétikus és zöldellő lesz.

Tartsa fenn ezt az állapotot, és kérje szakszerű segítségünket, hogy még több elégedett vásárlót tudhasson magáénak!Ápolt parkolókkal az esztétikusabb összhatásért

parkolók takarítását Egy napi több tízezres forgalmat bonyolító bevásárlóközpont, illetve áruház parkolója számtalan megpróbáltatásnak ki van téve. Egyedien kialakított parkolókkal igazán különlegessé és vonzóvá tehetünk egy objektumot, ahol a praktikumnak és dizájnnak egyensúlyban kell lennie. Azonban a külcsín csak ideig-óráig tart, ha az adott térség nincs rendszeresen karbantartva.

A parkolók takarítása csaknem olyan prioritást élvez, mint maga az áruház tisztántartása, hiszen senki sem szereti gépjárművét igénytelen, koszos helyen hagyni. A nagy forgalomból eredően a parkolók takarítása rendszeres igényű feladat, azonban méretéből és egyediségéből adódóan nem lehet akárkire bízni.

Cégünk, számos más szolgáltatás mellett, parkolók takarítását is vállalja, éves, átalánydíj fejében karbantartjuk az adott területet. Speciális eszközökkel és szerekkel varázsoljuk újjá és kecsegtetővé a parkolásra kijelölt helyeket.

Ha Önnek is parkoló takarítási szolgáltatásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!Dísznövények a kertben: hortenzia

dísznövények Egy kert igazi ékei a dísznövények. Színesek, illatosak, megkapó formájúak, látványosak. Ám nem egyszerű eldönteni, mit és hová ültessünk, milyen színek domináljanak, hogyan nézzen ki az összkép.

A hortenziával biztosan nem foghat mellé. Ez a színpompás virágokkal telehintett, terebélyesre megnövő bokor több, mint 30 fajtával büszkélkedhet. A fás szárú bokrok családjába tartozó hortenzia akár két méteresre is megnőhet, labdaszerű virágai számtalan színben és árnyalatban pöttyözik a mélyzöld levelek tengerét. A lila, fehér, kék vagy rózsaszín virágfelhők nagyszerű látványt nyújtanak és bármelyik kertet feldobják.

A hortenzia azon dísznövények közé tartozik, amiről gondoskodni kell, de kis odafigyeléssel megteremthetőek a számára ideális körülmények. A tűző napot nem kedveli, árnyékos, hűvös helyen érzi jól magát. Nyáron ne hagyjuk kiszáradni a földjét és lehetőleg esővízzel, lágy vízzel öntözzük, földje a tápoldatot is igényli. Ősszel vissza kell metszeni az ágakat, télen pedig betakarni a töveket és óvni a fagytól. A fáradozások ára páratlanul szép virágzó hortenzia bokrok sora!

Szerezze be dísznövényeit kaposvári kertészetünk közreműködésével, és válasszon minőségi növényeket!Dísznövények a kertben: téli virágok

dísznövények A dísznövények között számtalan téli virág is található, és mivel nemsokára itt a tavasz, el kell búcsúznunk ezektől a szépségektől egy jó darabig.

 • A téli jázmin, zöld ágainak köszönhetően, télidőn is nyárias hangulatot kelt. Fel tud kúszni több méter magasra is, de csak akkor, ha tud mire támaszkodni, ha pedig virágot szeretnénk látni, a tavalyi hajtásokon keressük. Mindezek mellé fontos, hogy vissza kell őket vágnunk háromévente.
 • A fürtös madártej kétféle színben pompázhat, lehet fehér vagy halványsárga, fajtanevei pedig igen különlegesek, mint például Snowflake (hópihe) vagy White Star (fehér csillag). Ha cserepes virágként szeretnénk benne gyönyörködni, azt megtehetjük októbertől egészen márciusig – vagyis még nem késtünk el!
 • Az egyik legszebb kisszirmú sárga virág a csillagos téltemető. Bár sárgának tűnik, a pontos árnyalata a citromzöld. A csillagos téltemető februárban nyílik, és ha csokorba szedjük, érdemes a saját leveleit használni hozzá, így lesz a legszebb.

Dísznövények ügyében forduljon hozzánk bizalommal!Milyen elemek nem hiányozhatnak a tökéletes sziklakertből?

dísznövények A sziklakert legfőbb eszenciája, hogy különböző származású és típusú növényeket vonultat fel, melyeknek igényeik közel azonosak. A legfontosabb lépés, melyet a sziklakert létrehozása előtt meg kell tenni, az a tervezés! Ki kell jelölni az ideális területet, mely optimális élőhelyet biztosít majd növényeinknek, továbbá meg kell tervezni az elrendezést.

Mint azt a neve is mutatja, a sziklakertek legfőbb alkotóelemei a sziklák. A kő típusának kiválasztása ránk van bízva, ahogyan a méretek és elrendezés megálmodása is. Választhatunk vulkanikus kőzeteket, gránitot, bazaltot, andezitet, vagy üledékes kőzeteket is, mint a dolomit. Figyeljünk oda a választásnál a növények igényeire is, hiszen vannak típusok, melyek kifejezetten mészkerülők, ebben az esetben kerülni kell a meszes kőzeteket. Mindemellett a sziklakert elrendezésénél ügyelni kell a csapadékelvezetésre.

Megvan az elképzelés, de a kivitelezéshez szüksége lenne szakszerű segítségre? Forduljon hozzánk bizalommal Kaposvárról és környékéről!Zöld sziget a város szürkeségében

Zöldsziget Modern korunk embere számára egyre fontosabb, hogy a városokban is minél több zöld terület legyen, melyek segítségével élhető és szerethető lesz ez az életforma is. Az áruházak ehhez az igényhez igazodva gyakran nagyterületű parkokat hoznak létre, amelyeknek a karbantartása azonban nem egyszerű feladat egy szmogos, betonnal körülvett területen.

Mi segítünk abban, hogy az áruházpark mindig gyönyörű, ragyogóan zöld és dús növényzetű lehessen! Gondos odafigyeléssel nem jelent problémát a zöld környezet fenntartása, szakembereink pedig hatalmas gyakorlattal rendelkeznek ezen a téren.

Szeretné, ha az áruházpark nem csak a szemnek lenne kellemes, hanem vonzó hely lenne az emberek számára? Ha minket választ, akkor ebben is segítünk! A nyári melegben árnyat adó növények, a virágok kellemes illata csupa olyan részlet, amellyel még több érdeklődőt csalogathat az áruházparkba, akik ráadásul potenciális vásárlókká is válnak.

Keressen fel minket bizalommal áruházparkok gondozásával kapcsolatban, és nem fog csalódni!Egyedülálló dekorációs megoldás kéreggel

Zöldsziget A kerttervezés korszaka az első tavaszi napsugarakkal beköszönt. Ekkor fontolóra vesszük, miként is alakíthatnánk ki kertünket, esetleg milyen változtatásokat szeretnénk. Egy kert szépsége és különlegessége a dekorációs elemektől is függ! Ha igazán egyedi megjelenést szeretnénk kölcsönözni kertünknek, alkalmazhatunk kérget a talaj dekorálására!

Kéreggel nem csak különlegessé tehetjük kertünk megjelenését, de jótékony hatásai is ismertek, melyekkel növényeink egészségét és szépségét szolgálják. Melyek ezek?

Nedvtartó képességének köszönhetően a kéreggel borított talaj akkor sem szárad ki, ha több napon át nem esik csapadék, esetleg az öntözés kimarad néhány alkalommal. Emellett védi a talajt a káros napsugaraktól, és az elgyomosodást is megakadályozza. A kéreggel a különböző élősködők ellen is könnyedén felvehetjük a harcot.

Ne habozzon hát, ha szeretné esztétikussá varázsolni kertjét, forduljon bizalommal kaposvári kertészetünkhöz, és alkalmazzon kérget növényei érdekében!A kerttakarítás jelentősége

A kerttakarítás jelentősége A kerttakarítás igen hasznos minden olyan kerttulajdonos számára, akinek nincs elegendő ideje, energiája rendszeresen rendberakni udvarát, ám mégis ápolt gyepet, szépen gondozott növényeket szeretne nap, mint nap viszontlátni.

A legalapvetőbb kerttakarítási munka általában a levelek és ágak összesöprése, lehullott gallyak összegyűjtése, illetve a fű szinten tartása. Ennek a néhány alapvető tevékenységnek a segítségével már egy sokkal gondosabb, tisztább kertet kapunk eredményül. Szintén fontos alapfeladat a nem természetes hulladék összeszedése, ez általában a köztereken jellemző feladat, de találkozhatunk olyan magánudvarral is, ahol különféle hulladék rombolja a látványt. A kerttakarítás nyújtotta szolgáltatás továbbá lehetőséget nyújt a gyomirtásra, metszésre is. Mindezek rendkívül fontosak egész évben, ám különösen a tél végével, hiszen elősegítik, hogy tavasszal, illetve nyáron újra virágba borulhassanak a növények.

Ha Ön is élne a kerttakarítás lehetőségével, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, és hívja segítségül kaposvári kertészetünket!Térhatárolás esztétikusan: A sövénynövények

dísznövények A sövények olyan dísznövények, amelyek egyszerre bírnak dekorációs funkcióval és hasznosak is. Egy körültekintően elültetett sövény képes teljesen átformálni a kert képét, a megfelelően kijelölt hely új dimenziókat tud nyitni a térhatárolásban, de arra is alkalmas, hogy eltakarjon bizonyos dolgokat.

A sövénynövények üde, zöld színükkel, változatos méreteikkel és fajtáikkal igazán sokféle lehetőséget kínálnak a kerttulajdonosok számára. Egy sövény alkalmas természetes kerítés szerepét betölteni, de a kerten belül is tudunk vele különböző területeket elkülöníteni. Így sokkal szabadabb, természetesebb látványban van részünk, mint egy egyszerű kerítés felállításával. Az már csak hab a tortán, hogy a megfelelően tömör bokrú fajtákat tetszés szerint formára is nyeshetjük, és az elegánstól az extrém megoldásokig szinte bármit megvalósíthatunk, ha a kert dekorálásáról van szó.

A legnépszerűbb sövénynövények közé tartozik a puszpáng, a kecskerágó, a tűztövis, a tuja vagy a babérmeggy. Választhatunk örökzöld vagy lombhullató fajtákat, illetve keverhetjük is a kettőt, változatos és színpompás képet kölcsönözve ezzel a kertünknek.

A sövénynyírásról és a kertgondozásról se feledkezzen meg, bízza ránk ezeket a feladatokat, és legyen a kertje kifogástalan és rendezett minden időben!Növényápolás kisokos: mikor van a metszés ideje?

metszés Bár minden növény más és más, közöttük is megfigyelhetőek bizonyos tulajdonságok, melyek segítenek megállapítani, hogy milyen fajta metszést kell rajtuk elvégezni. A metszés minden növény esetében fontos, hiszen vannak olyan esetek, amikor akár a következő évi termés múlhat rajta. Vegyük sorra, hogy melyik metszést mikor kell elvégezni, és jellemzően mely növényeken!

 • Dísznövények – Ezek általában esztétikai metszések, mely során a nem megfelelően növő ágakat és leveleket távolítjuk el, illetve az elszáradt vagy elkorhadt részeket. Itt főként a forma kialakítása dominál, így gyenge metszéseket kell ejteni.
 • Gyümölcsök és virágok – Itt a termés a fontos, ezért a rügymetszés, illetve az erős metszés a jellemző.
 • Ifjítás – Ez szinte minden növény esetében fontos eljárás. Ilyenkor az elöregedett illetve a felesleges részeket kell megmetszeni.

Cégünk vállal metszést Kaposváron és környékén! Ha szeretné, hogy növényei időben és megfelelően legyenek visszametszve, forduljon hozzánk bizalommal!További oldalak: www.agrocentrum.hu

 
Adatkezelési tájékoztató
Copyright © 2013 KAPOSKERTESZ.hu, All Rights Reserved 
Kapos-Garden Kft. | 7400 Kaposvár, Nyár utca 115. | +36-30/304-86-58 |

Kert.lap.hu | Kertepites.lap.hu | Jatszoter.lap.hu | Kertépítés-Wikipédia